Сезон появи інсайдів стосовно Apple Watch Series 10 можна вважати відкритим, навіть попри те, що поточна модель з’явилася у продажі декілька тижнів тому. З плином часу компанія сфокусувала гаджет на стані здоров’я користувача, й продовжує розвивати саме цей напрямок. Так, за рік «розумні» годинники від Apple мають отримати пару нових функцій, про які вже не перший рік циркулюють інсайди.

Про це розповідає Марк Гурман з Bloomberg, чиї прогнози часто підтверджуються на презентаціях Apple.

За словами інсайдера, наступного року Apple Watch все ж зможуть вимірювати кров’яний тиск та моніторити зупинки дихання користувача під час сну. Функція вимірювання тиску раніше приписувалася й декільком попереднім моделям, проте поки що Apple Watch такої не отримали. Контроль апное (короткочасні зупинки дихання) уві сні також згадувався, але до релізних моделей ця функція також ще не потрапила.

Звісно, інсайди також не можуть гарантувати підтримку згаданої функціональності саме в Apple Watch Series 10. Як відомо, з подібними функціями Apple дуже обережна й до повної готовності не стане випускати їх на широкий загал. Такі приклади вже були раніше, й найліпший з них — вимірювання рівня глюкози в крові.

Компанія все ще не полишає планів реалізації неінвазивного вимірювання рівня цукру. Проте така функція не стане на заміну глюкометра — годинник буде моніторити тенденції рівня цукру та зможе попередити про переддіабетний стан.

Матеріал пана Гурмана розповідає про компанію Avolonte, яка працює над подібною функціональністю ще з часів, коли позицію CEO Apple все ще займав Стів Джобс, який хотів отримати в Apple Watch неінвазивне вимірювання рівня цукру. Наразі це планують втілити у життя за допомогою короткохвильової інфрачервоної абсорбційної спектроскопії.