Штучний інтелект знову викликають до суду, цього разу через Скарлетт Йоганссон

Скарлетт Йоганссон подає до суду на Convert Software, розробника програми зі штучним інтелектом, яка скопіювала голос акторки без її згоди. Про це сповістили Variety.

Акторка з’явилась у 22 секундному рекламному ролику програми для створення зображень з допомогою ШІ, Lisa AI: 90s Yearbook & Avatar. Зараз рекламу вже прибрали.

Як повідомляється, у відео використовували кадри Скарлетт Йоганссон зі зйомок «Чорної Вдови», яке пізніше переходило у згенероване ШІ відео з аватаром, чий голос та подоба нагадували акторку.

Як повідомили представники Йоганссон, вона не давала згоду та не є представником компанії, що створила застосунок й матеріали з нею були використані нелегально. Далі вони вживатимуть легальних заходів.

«Ми не сприймаємо ці речі легковажно. Згідно з нашим звичайним курсом дій за цих обставин, ми вирішимо це за допомогою всіх засобів правового захисту, які у нас будуть», — розповів Кевін Йорн, представник акторки.

Раніше Том Генкс у свої соціальних мережах розповідав, що його вигляд та голос скопіювали з допомогою ШІ для використання у рекламі, а перед цим відомий блогер MrBeast назвав шахрайством рекламу в TikTok, яка використовує його ШІ-версію.