Гільдія SAG-AFTRA готується до страйку проти ігрових студій, сторони не можуть домовитися про ШІ та зарплати

Акторська гільдія SAG-AFTRA дозволила своїм членам оголосити страйк проти ігрових студій. Утім, це не означає, що акція протесту справді відбудеться, пише The Register.

Договорів між профспілкою та ігровими компаніями, зокрема Activision, Epic Games та Electronic Arts втратив силу минулої осені. Але його дію подовжили, щоб сторони узгодили нову угоду. Поки зробити це не вдається, а відповідні перемовини зайшли в глухий кут.

Серед вимог гільдії – підвищення заробітної плати, щоб заробіток її членів не відставав від інфляції. А ще – захист від штучного інтелекту. В SAG-AFTRA переконані, що використання ШІ загрожує професії акторів, які співпрацюють з ігровою індустрією.

Між тим, представниця ігрових компаній в коментарі CNN заявила, що вони хочуть досягти справедливої угоди, яка відображатиме важливий внесок працівників гільдії для ігор. Це питання тут хочуть вирішити якнайшвидше.

Нагадаємо, що в травні цього року розпочався страйк Гільдії сценаристів. Це вплинуло на виробництво шоу та телепроєктів. Вже влітку до страйку долучилися актори кіно та серіалів, що також вплинуло на зйомки.