Скарлетт Йоганссон подає до суду на Convert Software, розробника програми зі штучним інтелектом, яка скопіювала голос акторки без її згоди. Про це сповістили Variety.

Акторка з’явилась у 22 секундному рекламному ролику програми для створення зображень з допомогою ШІ, Lisa AI: 90s Yearbook & Avatar. Зараз рекламу вже прибрали.

Як повідомляється, у відео використовували кадри Скарлетт Йоганссон зі зйомок «Чорної Вдови», яке пізніше переходило у згенероване ШІ відео з аватаром, чий голос та подоба нагадували акторку.

Як повідомили представники Йоганссон, вона не давала згоду та не є представником компанії, що створила застосунок й матеріали з нею були використані нелегально. Далі вони вживатимуть легальних заходів.

«Ми не сприймаємо ці речі легковажно. Згідно з нашим звичайним курсом дій за цих обставин, ми вирішимо це за допомогою всіх засобів правового захисту, які у нас будуть», — розповів Кевін Йорн, представник акторки.

Раніше Том Генкс у свої соціальних мережах розповідав, що його вигляд та голос скопіювали з допомогою ШІ для використання у рекламі, а перед цим відомий блогер MrBeast назвав шахрайством рекламу в TikTok, яка використовує його ШІ-версію.