Міністр освіти та науки України Оксен Лісовий призначив українського топменеджера Петра Чернишова своїм радником на громадських засадах із питань корпоративного управління в університетах та розвитку Київського авіаційного інституту. Про це міністр написав на своїй сторінці у Facebook.

«Наразі Петро працюватиме на громадських засадах, розвиваючи зв’язки КАІ з бізнесом. Його досвід у корпоративному врядуванні стане важливим фактором успіху майбутньої трансформації систем управління українських університетів», – йдеться в повідомленні Оксена Лісового.

Петро Чернишов, який свого часу був президентом компанії «Київстар», вважає призначення на посаду неординарним викликом. Також він переконаний, що система освіти – це майбутнє держави.

«Коли Україна переможе, а освіта нереформована – багато хто може сказати: «Свободу і державу відстояли – а що з майбутнім?» Треба їм щось відповісти!» – пояснив Петро Чернишов у Facebook своє рішення.

З-поміж іншого він нагадав, що вся його сім’я топменеджера – це викладачі. Також Петро Чернишов додав, що поставлена мета полягає в тому, щоб зробити з КАІ інженерний університет на рівні хороших у Східній Європі. За його словами – це довгий проєкт.

Нагадаємо, що Петро Чернишов був президентом «Київстару» в період із 2015 по 2018 рік. Крім того, він – ідейний лідер та засновник ГО «Kontora Pi».