Основні китайські соціальні мережі вимагають від своїх найпопулярніших блогерів розкрити справжні імена. Це може бути серйозним кроком, який ще більше посилить контроль Пекіна над інтернетом у країні. Про це пише Bloomberg.

WeChat від Tencent, Douyin (китайська версія TikTok) від ByteDance та відеосервіс Kuaishou Technology потрапили до переліку платформ, які розмістили напрочуд схожі повідомлення. В них вони вимагають від користувачів із великою аудиторією публікуватися під справжніми іменами.

Спершу це стосуватиметься користувачів, які мають понад мільйон підписників. Але згодом поріг знизиться до півмільйона. За інформацією деяких платформ, «мішенями» цих правил стануть блогери, які пишуть про політику, економіку та поточні події.

Одночасні оголошення свідчать про те, що за цією політикою може стояти уряд країни. В Китаї роками діє жорсткий режим контролю за інтернетом. Тут переслідують інакодумців та вичищають контент, який вважають небезпечним.

Нагадаємо, що торік китайські мережі, зокрема Weibo і Douyin почали показувати місцезнаходження користувачів на основі їхніх адрес інтернет-протоколів. Тоді це пояснили намірами зупинити поширення неправдивих чуток.