В Україні стартує національний проєкт Future Perfect для популяризації англійської мови. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації цифрової трансформації України в Telegram.

«Програма створена, щоб популяризувати мову міжнародного спілкування в Україні, зробити її вивчення простим і доступним для кожного: як для школярів із селищ, так і для держслужбовців зі столиці», – йдеться в повідомленні.

У межах програми вже зараз відкривається доступ до двох безоплатних інструментів, які допоможуть покращити англійську.

«Promova – це платформа та застосунок для вивчення мов з персоналізованим підходом. Завантажуйте та вивчайте нове онлайн. Empower – це ініціатива британських колег з Кембриджу, доступна для всіх українських університетів», – розповіли в Мінцифри.

Тут також додали, що разом з урядом планується створити умови для розвитку українців. Наприклад, буде запроваджено єПідтримку для проходження курсів з англійської, діти вивчатимуть англійську з дитячого садочка, у школах викладатимуть нейтів-спікери.

Крім цього, вчителі отримають безоплатне навчання, стажування, навчальні курси. Водночас англійська стане обов’язковою для кожного держслужбовця.

Нагадаємо, що 28 червня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт № 9432 «Про застосування англійської мови в Україні». Документ визначений Президентом як невідкладний.