Bungie звільнила близько 100 працівників після падіння популярності Destiny 2. Це складає близько 8% від усього штату студії, який налічував приблизно 1200 людей. Про це пишуть Bloomberg.

Анонімні джерела поділилися з Bloomberg інформацією про те, що напередодні скорочень, відбулась зустріч, на якій розповіли, що доходи студії за рік на 45% нижче очікуваних.

Головний виконавчий директор Піт Парсонс відзначив, що в Destiny 2 після виходу останнього доповнення Lightfall впало утримання гравців на щотижневій основі.

Також повідомляється, що реліз наступного великого доповнення, The Final Shape, перенесли з лютого на червень 2024 року. Причина полягає у поганих внутрішніх відгуках про проєкт.

Звільнені співробітники отримають три місяці вихідної допомоги та три місяці медичного страхування COBRA, оплачуваного Bungie. Всі інші переваги закінчились разом зі звільненнями.

Скорочення в Bungie є частиною політики PlayStation по збереженню коштів. В рамках цього раніше також проводили скорочення в Naughty Dog, Media Molecule та в офісі Сан-Матео. Крім того, аналітик Дуг Кройц з TD Cowen розповів, що PlayStation зараз проводить реструктуризацію.