Білий дім оприлюднив розпорядження про регулювання штучного інтелекту

Білий дім оприлюднив розпорядження, яке стосується теми регулювання штучного інтелекту. Про це повідомляє Mashable.

Заступник керівника апарату Білого дому Брюс Рід заявив, що ці директиви є «найсильнішим набором заходів, які коли-небудь вживав будь-який уряд у світі» для захисту того, як ШІ впливає на американських громадян.

У такий спосіб влада США прагне зменшити ризики довкола ШІ і водночас прискорити його потенціал. Документ містить низку положень.

Приміром, розробники потужних ШІ-систем (наприклад, OpenAI, Google і Microsoft) повинні ділитися результатами своїх тестів на безпеку з федеральним урядом. Передбачається, що ця норма стосуватиметься лише майбутніх інструментів, а не тих, які вже функціонують.

Ще одне положення стосується тестувань, які проводитимуть так звані «червоні команди». Це – групи тестувальників, які видають себе за зловмисників. Їхня робота базуватиметься на високих стандартах, які встановить Національний інститут стандартів і технології (National Institute of Standards and Technology).

Крім того, створений штучним інтелектом контент повинен мати водяні знаки. Інструкцію щодо маркування такого контенту, розробить Міністерство торгівлі США.

З-поміж іншого, документ передбачає захист конфіденційності споживачів, боротьбу з дискримінацією в алгоритмах ШІ, залучення світлових талантів у галузі штучного інтелекту та підтримку працівників, вразливих до розвитку технології.

Раніше повідомлялося, що журнал TIME представив найкращі винаходи 2023 року. Список включає 200 інновацій, які змінюють наше життя. До списку найкращих винаходів потрапили 14 інструментів на базі штучного інтелекту.