На оновлені можливості Apple CarPlay все ще можна очікувати цього року

Розповівши про нове покоління CarPlay ще на WWDC 2022, компанія Apple наче забула про нього. Всі наступні презентації пройшли без згадок про оновлення та хоч якихось натяків про поточний прогрес. І так, навіть з огляду на те, що випробувати оновлення змогли б лише покупці нових автівок, подивитися на нові можливості все одно цікаво.

Як звертає увагу видання 9to5Mac, надія все ж побачити появу нового CarPlay цього року не зникає. Наголошується, що компанія Apple непогано підтримує інформацію на власному сайті в актуальному вигляді, а на сторінці, присвяченій CarPlay, все ще залишаються задані строки виходу оновлення з анонсом перших автівок наприкінці 2023 року.

Саме такі строки були зазначені з моменту першої демонстрації нового CarPlay й, схоже, поки що план залишається незмінним. Раніше компанія також встигла оголосити 14 брендів, які підтримуватимуть оновлення, серед яких були Mercedes, Honda, Porsche, Polestar та інші.

Нагадаємо, що нове покоління CarPlay має внести суттєві доповнення в загальну концепцію. Таким чином CarPlay відображатиметься не лише на мультимедійному дисплеї автівки, а також зможе замінити цифрову панель приладів, яка окрім звичної інформації про швидкість, залишок палива чи заряду батареї тощо, зможе демонструвати карти, компас, інформацію про дзвінки та інше.

Також CarPlay отримає більше контролю над налаштуваннями автівки (наприклад, зможе керувати кліматичними системами), а на додаткових дисплеях з’являться нові віджети та навіть керування гаджетами «розумного» дому (стане у пригоді для відкриття гаражних дверей чи увімкнення освітлення).

Варто також зазначити, що строки анонсу перших автівок з підтримкою нової генерації CarPlay не обов’язково означають, що вони будуть доступні вже цьогоріч. Проте й вірогідність того, що вже презентовані нові моделі отримають таке оновлення, відкидати не варто.

Наступна презентація компанії відбудеться вже цієї ночі. Однак з огляду на те, що вона присвячується оновленням комп’ютерів, розраховувати на цікавинки для шанувальників автівок не варто.