Соцмережа X має намір розвивати нові напрямки бізнесу у сфері відео та найму персоналу. З огляду на це її керівництво розглядає YouTube і LinkedIn у якості майбутніх конкурентів. Про це пише Bloomberg.

За інформацією обізнаних джерел, таку новину повідомили власник X Ілон Маск та генеральна директорка мережі Лінда Яккаріно під час зустрічі зі співробітниками з нагоди річниці, відколи мільярдер придбав Twitter.

Окрім цього, під час зібрання вони оголосили про наміри створити новинний сервіс. Він буцімто називатиметься XWire та конкуруватиме з PR Newswire компанії Cision.

Ілон Маск придбав соцмережі 27 жовтня минулого року за $44 млрд. Невдовзі після укладання угоди від звільнив більшість керівників платформи. Лінда Яккаріно стала гендиректоркою Twitter навесні цього року. Вона зосередилася на відносинах з рекламодавцями, а мільярдер – на капітальному «ремонті» платформи.

До слова, чимало компаній йдуть з X. Приміром, навесні 2023 року кілька американських радіостанцій вирішили залишити платформу, але за шість місяців після того вони не помітили значного падіння свого трафіку.