Зростання напруженості у відносинах між США та Китаєм щодо технологій сповільнить розвиток напівпровідникової галузі в світі. Таку думку висловив засновник тайванської компанії TSMC Морріс Чжан, пише Reuters.

На його переконання, відмежування китайської індустрії виробництва чипів від решти світу вплине на інших гравців за межами Китаю.

«Я думаю, що відокремлення в кінцевому підсумку сповільнить всіх. Звичайно, безпосередня мета – сповільнити Китай, і я думаю, що вона це робить», – заявив він на заході в Нью-Йорку.

Морріс Чжан також зазначив, що наслідки такого відокремлення вже стають очевидними. Крім того, він висловив стурбованість стосунками між двома країнами.

«Схоже, що країни розлючені одна на одну, і це мене турбує, – сказав він. – Наша єдина надія, що це не призведе до чогось ще більш серйозного».

Цього тижня стало відомо, що нові обмеження США на експорт до Китаю передових чипів, які застосовуються в галузі штучного інтелекту, почали діяти раніше запланованого. Про це повідомив американський виробник NVIDIA.

Обмеження забороняють поставки чипів NVIDIA A800 і H800, які були створені для китайського ринку, щоб відповідати попереднім правилам експорту.