Компанія Microsoft розширює можливості Windows Ink у Windows 11, дозволяючи користувачам писати скрізь, де є можливість вводити текст. Це оновлення, яке було доступне в каналі Insider Preview протягом декількох місяців, тепер розгортається для всіх користувачів Windows 11.

Оновлення KB5031455, яке не пов’язане з безпекою і містить ці зміни. Щоб отримати його вже зараз, користувачі можуть перейти до Windows Update і ввімкнути параметр «Отримувати найновіші оновлення, щойно вони стануть доступними».

Користувачі пристроїв Surface або будь-яких інших планшетів з Windows, що підтримують Windows Ink, одразу ж помітять нову функцію. Її можна використовувати в налаштуваннях, полях пошуку та інших полях редагування тексту в Windows 11.

Однак, на цей час функція доступна лише для англійської мови США, а підтримка інших мов очікується незабаром. У цьому оновленні Microsoft також підвищила точність технології розпізнавання рукописного вводу і додала жести для редагування тексту, такі як видалення, виділення, об’єднання і розбиття слів, а також створення нового рядка.

Поряд з удосконаленням Windows Ink, це оновлення також виправляє різні помилки в Windows 11. Зокрема проблему витоку пам’яті в ctfmon.exe, покращує нову функцію динамічного освітлення та містить інші різноманітні покращення.