Та-а-а-к, тут навіть заголовок із запитанням. Ось концепт Nissan Hyper Force – це ніщо інше, як натяк на легендарного «годзілу» Nissan GT-R наступної генерації, не менше. Тобто, концепт дуже масштабний та важливий! Але і питань до нього чимало…

Наприклад, почнемо з того, що концепт Nissan Hyper Force заявлений електромобілем. Саме так: це електромобіль потужністю 1000 кВт (1360 к.с.) з твердотільним акумулятором, місткість якого ще не названо. Проте вже відомо, що концепт Nissan Hyper Force буде мати повний привод та повно-кероване шасі.

Й на цьому технічні інновації лише починаються. Серед іншого – обіцяна активна аеродинаміка: тобто, з рухомими елементами, які можуть змінювати напрям потоку повітря. Причому ось такий характерний дизайн передньої частини Nissan Hyper Force дозволив облаштувати повітряні канали з подвійною функцією: збільшення притискної сили та покращення охолодження.

Крім того, обіцяно масштабне використання карбону. Не лише для кузова, але також навіть для колісних дисків, які паралельно працюють як вентилятори для охолодження гальм.

Нарешті, цікаво виконаний навіть салон: поєднання дисплеїв, кольорового підсвічування, спортивних сидінь, прямокутних форм. В залежності від бажаного режиму налаштувань – більш спокійний GT або гоночний R – салон підсвічується синім або червоним кольором відповідно, а дисплеї демонструють різну інформацію.

Але ж дизайн та ось ці кути… Наче зі світу комп’ютерних ігрових перегонів.

Проте згадайте минулі генерації моделі Nissan GT-R або Nissan Skyline GT-R: автомобіль ніколи не виглядав «зіркою з подіуму», проте завжди був дуже технологічним й завдяки цьому – дуже швидким. Чи буде так тепер? Побачимо!