Слідом за нещодавніми проблемами з перегріванням нових iPhone, останній реліз операційної системи для «розумних» годинників Apple Watch, схоже, має подібний недолік. Деякі користувачі поскаржилися на надмірне нагрівання гаджетів та швидку втрату заряду батареї.

На проблему звернуло увагу видання 9to5Mac.

Оновлення операційної системи watchOS 10.1 загалом додавало функції NameDrop та жесту подвійного тапу, проте значних змін в роботі батареї чи інших оптимізацій в цьому розділі не зазначалося.

Після апдейду на труднощі натрапляти не всі користувачі, проте скарг все одно чимало. Й вони зачіпають різні моделі годинників: як стареньких Apple Watch Series 4, так і новіших Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra 2.

Для прикладу, в одного з користувачів Apple Watch Series 9 гаджет повністю розрядився всього за три години. В іншому випадку модель Apple Watch Series 7 втратила 25% заряду за 30 хвилин. Про схожі проблеми є також багато повідомлень на Reddit (1, 2, 3) та ком’юніті-форумі Apple (1, 2).

Ба більше, в окремих випадках через надмірний нагрів пристрою, годинник може призупинити заряджання. При цьому в налаштуваннях можна буде побачити відповідне повідомлення: «Заряджання призупинилося через температуру Apple Watch».

Тож, можливо, користувачам, які ще не встигли встановити оновлення, варто трохи відкласти його. Як зазначали користувачі бети цієї версії ОС, проблеми зі швидким розряджанням були й тоді, а в описі нової бети watchOS 10.2 згадок про виправлення помилок роботи батареї (поки що) немає.