Як повідомляє Марк Гурман з Bloomberg, Apple готує значне оновлення лінійки навушників, у 2024 році вийдуть нові AirPods початкового рівня, а у 2025 році – AirPods Pro. Крім того, оновлена версія навушників AirPods Max також планується до випуску у 2024 році. Нові моделі отримають зміни в дизайні як самих навушників, так і зарядних кейсів, а також, очікувано, мають покращити якість звуку.

З моменту свого дебюту у 2016 році, разом із суперечливим рішенням Apple відмовитися від традиційного роз’єму для навушників, AirPods подолали початковий скептицизм споживачів і стали лідером ринку в сегменті бездротових навушників. За даними Canalys, AirPods домінують на ринку бездротових навушників, захопивши близько 32% продажів у попередньому році.

AirPods відіграють вирішальну роль у сегменті носимих пристроїв, товарів для дому та аксесуарів Apple, роблячи значний внесок у річний дохід компанії – близько $40 мільярдів. Цей сегмент, який також включає такі продукти, як Apple Watch і навушники Beats, є одним з найбільш швидкозростаючих підрозділів Apple, відіграючи життєво важливу роль в утриманні клієнтів в екосистемі компанії.

Apple готується до оновлення лінійки навушників AirPods

Наразі лінійка AirPods від Apple містить:

  • AirPods другого покоління за ціною $129, представлені у 2019 році;
  • AirPods третього покоління, варіант середнього рівня, доступний з 2021 року за ціною $169;
  • AirPods Pro, преміумпропозиція Apple, вартістю $249, з останнім оновленням до розʼєму USB-C, випущеним цього року;
  • AirPods Max, висококласні накладні навушники, що вийшли у 2020 році за ціною $550, і з того часу не отримали оновлення.

Третє покоління AirPods не так добре зарекомендувало себе на ринку, і споживачі, як правило, обирають або більш доступну модель другого покоління, або багатофункціональні AirPods Pro.

Усвідомлюючи це, Apple планує зняти з виробництва навушники AirPods другого і третього поколінь у другій половині наступного року. На зміну їм прийдуть дві моделі четвертого покоління, які коштуватимуть так само як і попередні версії, але матимуть кращі характеристики.

Обидві нові моделі матимуть дизайн, що поєднує елементи третього покоління AirPods та AirPods Pro, а також коротші дужки. Вища версія матиме шумозаглушення та оновлений зарядний кейс, оснащений динаміками для сповіщень Find My, що узгоджується з поточними функціями AirPods Pro.

Хоча обидві нові моделі матимуть покращену посадку, малоймовірно, що вони отримають внутрішньоканальну посадку та змінні насадки, як в AirPods Pro. Крім того, обидві моделі перейдуть на USB-C для зарядних кейсів, продовжуючи тенденцію, започатковану AirPods Pro, та узгоджуючись з нещодавньою відмовою Apple від роз’єму Lightning у своїх iPhone, на яку вплинули правила ЄС.

Забігаючи наперед, Apple планує оновити AirPods Max до кінця наступного року, представивши нові кольори та перехід на USB-C, хоча інших змін не очікується. Напротивагу цьому, AirPods Pro зазнають оновлення дизайну та отримають новий чип у 2025 році, при цьому Apple також вивчає можливості поліпшення звуку для цієї моделі.

Попри вражаючий послужний список AirPods, Apple усвідомлює, що не може спочивати на лаврах. Технологічний гігант стикається з посиленням конкуренції з боку таких великих гравців, як Samsung, Google і Xiaomi, а також з боку інших брендів, таких як Sony, Bose і Jabra, які розширюють свою присутність у нижньому сегменті ринку.