Міністерство цифрової трансформації представило склад української делегації, яка братиме участь в технологічній конференції Web Summit у Лісабоні. Цього року захід триватиме з 13 до 16 листопада, йдеться в повідомленні відомства в Telegram.

«Cклад української делегації вже сформовано – відібрали 25 стартапів та скейлапів, – сказано в повідомленні Мінцифри. – Тут (на Web Summit – ред.) стартапи можуть не тільки розказати про свої досягнення, а й знайти можливості для розвитку чи перейняти досвід від світових гравців технологічної галузі».

Цьогоріч серед учасників від України, зокрема такі стартапи: Ochi (технологічний сервіс догляду за очима), Rozmova (рішення для пошуку психотерапевтів), SUITSME (fashion-платформа), S.Lab (виробник екологічного пакування), birb (ШІ-застосунок для оренди квартир), Ringostat (бізнес-телефонія на базі ШІ). Із повним переліком учасників української делегації можна ознайомитися на фото.

Нагадаємо, що Web Summit вважається одним із головних технологічних заходів у Європі. Конференція проводять з 2009 року. Перші кілька років її організовували в Дубліні (Ірландія), а згодом місцем проведення обрали Лісабон.