Спеціалісти NASA відправили на космічний апарат Voyager 2 оновлення програмного забезпечення, щоб уникнути збою, з яким у 2022 році зіткнувся Voyager 1. Про це пише The Register.

Торік бортовий комп’ютер Voyager 1 почав несподівано надсилати на Землю спотворені звіти. Інженери з’ясували, що проблема тоді стосувалася Системи артикуляції та контролю положення (AACS). Це – інструмент, який контролює орієнтацію апаратів, зокрема й утримує їхні антени спрямованими в бік Землі для передачі даних.

У NASA пояснили, що AACS записувала команди в пам’ять, а не виконувала їх. Одна з пропущених команд призвела до спотворення звіту про стан AACS ще до того, як він потрапив до інженерів на Землі.

«Команда визначила, що AACS увійшла в некоректний режим; але вони не змогли визначити причину і тому не впевнені, чи ця проблема не виникне знову. Патч для програмного забезпечення повинен запобігти цьому», – повідомили в NASA.

Патч надіслали 20 жовтня, а відповідні тестування планують провести 28 жовтня. Однак через поважний вік космічного апарату наслідки встановлення виправлень можуть бути непередбачуваними. Тому спершу такі заходи вирішили провести саме для Voyager 2.

Річ у тім, що цей апарат перебуває ближче до Землі, ніж Voyager 1, тож зв’язок із ним буде трохи швидшим, а завантаження та тестування – легшими. Крім цього, дані Voyager 2 вважаються менш цінними, тому його гіпотетичне виведення з ладу хоч і є небажаним, але все ж буде більш прийнятним.

Нагадаємо, комп’ютери апаратів Voyager, створені на початку 1970-х років, мають лише 68KB пам’яті та процесори з тактовою частотою лише 250 KHz. Продуктивність систем складає не більше ніж 8000 команд за секунду. При цьому швидкість передавання даних впала до 160 bps, саме біт, а не кілобіт за секунду. Саме тому передача нового патча зайняла цілих 18 годин.

У NASA втілюють й інші заходи, спрямовані на подальшу роботу обох космічних апаратів. Йдеться про проблеми з двигунами, які дозволяють підтримувати антени обох Voyager спрямованими до Землі. Зараз вони перебувають не в найкращому стані. Тож із під’єднаних до них трубок спробують усунути накопичені залишки палива. Для цього спеціалісти вирішили, зокрема зменшити частоту запуску двигунів, під час яких таке засмічення й відбувається.