Murena запустили нову кампанію на Kickstarter, ціль якої зібрати кошти на новий смартфон компанії з вбудованим перемикачем конфіденційності. Про це пишуть The Verge.

Murena займаються розробкою смартфонів з ухилом на захист та конфіденційність. Так компанія продає смартфони з операційною системою /e/OS, з якої повністю вирізано всі сервіси Google.

У новому смартфоні буде два фізичних перемикачі. Перший з них вимикатиме фронтальну й задні камери та мікрофон. Другий вмикатиме режим літака, який повністю від’єднає смартфон від мережі та переведе пристрій у режим не турбувати.

З іншого смартфон матиме 6,43 дюймовий екран з роздільною здатністю 1080 на 2400 пікселів, 128 гігабайтів сховища, чип MediaTek Helio P70 та батарею на 4000 мА-год. Щодо камер, то смартфон матиме фронтальну на 25 Мп, та потрійну на задній кришці: основна на 64 Мп, телефото на 13 Мп та ширококутну на 5 Мп.

Долучившись до кампанії на Kickstarter, смартфон можна попередньо замовити за €399, на €100 дешевше, аніж він коштуватиме після релізу.