Український медіасервіс MEGOGO представив рейтинг популярності контенту серед користувачів у III кварталі 2023 року.

У категоріях «фільми», «серіали», «дитячий контент», «шоу», «аудіокниги» та «подкасти» представлені по ТОП-10 тайтлів, що відібрані за загальною тривалістю переглядів/прослуховувань у годинах на медіасервісі. «Фільми у покупці» та «аудіокниги в покупці» відібрані за кількістю проданих одиниць у штуках, а «спортивні події» – за кількістю переглядів.

Найпопулярніші фільми за категоріями на MEGOGO

Що дивляться на MEGOGO: український сервіс показав статистику за III квартал

Покупка (TVOD) 

Що дивляться на MEGOGO: український сервіс показав статистику за III квартал

Рейтинг фільмів, які купували глядачі на MEGOGO, очолює третя частина «Вартових галактики», що стала фінальним і, мабуть, найемоційнішим епізодом трилогії. Слідом за ним – «Барбі» від Warner Broth., вихід якої створив справжній «рожевий бум» та зібрав рекордну касу у світовому прокаті. Також у трійці «Трансформери: Час Звіроботів» – сьомий фільм франшизи.

Серед блокбастерів від провідних кіностудій шосту позицію в рейтингу закріпила українська трагікомедія «Люксембург, Люксембург» режисера Антоніо Лукіча, яка нещодавно отримала  три нагороди від премії «Кіноколо». Картина розповідає історію двох близнюків, що мають одне обличчя – але абсолютно різні долі. Головні ролі виконали співаки Аміл та Раміл Насірови, учасники групи «Курган та Агрегат», а стрічка стала дебютною. Також до кіносписку потрапили: «Аватар 2», «Втікач», «Русалонька», «Флеш», «Індіана Джонс і Реліквія долі» та «Джон Уік 4».

Передплата (SVOD) 

Що дивляться на MEGOGO: український сервіс показав статистику за III квартал

У II кварталі лідерство в категорії переглядів за передплатою утримував український фільм «Мирний-21». Але цього сезону він змістився на 3 позицію, поступившись місцем легендарному бойовику «Топ Ґан: Меверік» та комедії «Загублене місто» від Paramount. Колекції фільмі цієї кіностудії, а також Disney, Sony та Warner Bros. тепер входять у топ передплати MEGOGO.

Далі в рейтингу жанри на будь-який смак: комедійний бойовик «Агент Джонні Інгліш: Нова місія», історична драма «Вавилон», сімейні пригоди «Великий червоний пес Кліффорд» та інші рейтингові сюжети – як культові, так і новинки.

Безплатний перегляд (AVOD) 

Крім фільмів за покупкою та передплатою, на MEGOGO велика колекція безплатного контенту. Тут найпопулярнішим став бойовик «Гра тіней» з Ліамом Нісоном. А також «Підстава», «Русалка на суші», «Небезпечний елемент» та «Лікар: Учень Авіценни».

Наступну п’ятірку найпопулярніших безплатих кінострічок формують проєкти українського виробництва, кілька з яких трималися в топі і минулого кварталу: «Кіборги» Ахтема Сеітаблаєва, «Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас» Івана Тимченка, «Крути 1918» Олексія Шапарєва, «Ой!» Ольги Золотарьової та «Герой мого часу» Антоніни Ноябрьової.

Українське виробництво

Що дивляться на MEGOGO: український сервіс показав статистику за III квартал

Якщо говорити виключно про українське кіно за різними типами доступу на MEGOGO, то ще з минулого кварталу лідерство рейтингу тримає стрічка «Мирний-21» – воєнна драма 2023 року від режисера Ахтема Сеітаблаєва. Далі трійку формує «Люксембург, Люксембург» та «Снайпер. Білий Ворон (Розширена версія)», який посідав перше місце за кількістю переглядів на медіасервісі за минулий рік, а також був лідером I кварталу 2023-го. Загалом 6 із 10 фільмів у списку мають воєнну та історичну тематику. Решта – комедійного жанру: «Скажене весілля 2», «Любов і блогери», «Ой!».

Серіали, що дивилися найдовше на MEGOGO

Що дивляться на MEGOGO: український сервіс показав статистику за III квартал

У вересні в передплату «Максимальна» від MEGOGO додалися серіали НВО, тож очікуємо, що в наступному кварталі списки лідерів кардинально зміняться. Більшість епізодів уже доступні українською мовою. В планах медіасервісу – 100% контенту HBO українською мовою протягом півріччя, тож MEGOGO активно інвестує в створення українських доріжок для решти контенту. Серіали HBO доступні ексклюзивно. Наразі в категорії ситуація наступна.

Передплата (SVOD)

Всі три квартали 2023 року першу сходинку в топі найпопулярніших серіалів утримувала постапокаліптична культова історія «Ходячих мерців». А от інші два учасники трійки лідерів змінилися – вгору піднялися «Жіночий лікар» та «Будиночок на щастя».

Також у десятку увійшли й інші українські серіали: «Колір пристрасті», «Дільничний з ДВРЗ», «Спіймати Кайдаша», «Розтин покаже». Серед відомих американських сюжетів глядачі часто дивилися «Мільярди», «Рей Донован, а також британський детективний серіал «Отець Браун».

Безплатний перегляд (AVOD) 

Четвірка лідерів тримається третій квартал поспіль, лише час від часу обмінюється місцями між собою. Це серіали «Папаньки», «Міст», «Кріпосна» та «Моя улюблена Страшко». Також цього сезону у десятку потрапив документальний серіал «Воїни» виробництва студії MEGOGO ORIGINALS. Він складається з 6-ти частин, кожна з яких – це розповідь про військових, які до 24 лютого мали цивільні професії, але стали на захист країни.

Популярний дитячий контент на MEGOGO

Що дивляться на MEGOGO: український сервіс показав статистику за III квартал

MEGOGO – це медіасервіс для всієї родини, тож тут зібрані цілі світи мультфільмів та мультсеріалів для різного віку. Порівнюючи з рейтингами за минулий квартал, можна побачити, що у дорослих і маленьких точно є фаворити, яких вони готові дивитися знову і знову.

Анімаційні фільми – Передплата (SVOD) 

У п’ятірці топів за передплатою на першому місці з’явився новий фаворит – «Їжак Сонік 2». Він змістив на сходинку нижче незмінного лідера попередніх кварталів — мультик «Зоотрополіс». А от наступні три позиції тримаються стабільно: хоробра «Ваяна», легендарні «Тачки» та захоплива «Корпорація монстрів». Якщо говорити про анімаційні студії, то найбільше в передплаті дивляться роботи Disney, Paramount та Universal.

Анімаційні серіали – Передплата (SVOD)

Маленькі глядачі люблять мультсеріали, що доступні за передплатою MEGOGO. Дует лідерів продовжує закріплювати свої позиції – це культовий «Губка Боб Квадратні Штани» та улюблений «Щенячий патруль». Порівняно з попереднім кварталом, популярності набирають «Лего Ніндзяго: Майстри Спiнжитсу. Сини Гармадону», які обігнали близьких за тематикою «Черепашок-ніндзя». Також у рейтинг увійшло кілька мультсеріалів для наймолодших – як розважальних, так і розвивальних.

Анімаційні серіали – Безплатний перегляд (AVOD)

Що дивляться на MEGOGO: український сервіс показав статистику за III квартал

Минуло вже 25 років із моменту виходу першої серії мультсеріалу «Оггі та кукарачі», а він і досі підкорює глядачі по всьому світу та очолює топ безплатих переглядів на MEGOGO. Слідом за ним йде «такий один в нас на мільйон» – «Пес патрон», який став феноменом і підкорив не тільки малечу, а дорослих фанатів соцмереж. До речі, цього разу він не єдиний український мультсеріал у рейтингу – до нього приєдналися «Пригоди Котигорошка та його друзів» та український анімаційний серіал «Козаки. Футбол», продовження культового проєкту «Як козаки у футбол грали».

Шоу, що дивилися найбільше на MEGOGO

Що дивляться на MEGOGO: український сервіс показав статистику за III квартал

Передплата (SVOD) 

У розділі «Шоу» лідером серед передплатників MEGOGO вже традиційно став український гумористичний проєкт «Дизель Шоу». Наступні три позиції також тримаються незмінно. Це шоу про виживання в дикій природі «Голі й налякані», улюблене автомобільне видовище «Топ Гір» та ігрове реаліті «Золота лихоманка». Решту рейтингу формують американські шоу від Discovery і BBC про риболовлю, весілля, подорожі та схуднення.

Безплатний перегляд (AVOD) 

Якщо минулого сезону глядачі MEGOGO вибирали безплатні шоу за різними хобі, то цього кварталу – в пріоритеті подорожі та розважальні програми. Почесне 1 місце тримає авторський проєкт «Світ навиворіт» Дмитра Комарова, який показує неймовірні місця нашої планети. За ним трійку формують комедійне скетч шоу «На трьох» та сітком «Вижити за будь-яку ціну».

Також у ТОП-10 увійшли сімейні проєкти про іграшки та розіграші, рибальський блог, історії мандрівника-військового Ігоря Захаренка та вокальне шоу «Голос країни».

Що слухали в розділі «Аудіо» на MEGOGO?

Аудіокниги

Що дивляться на MEGOGO: український сервіс показав статистику за III квартал

Серед колекції аудіокниг як безплатних, так і за покупкою – користувачі найдовше слухали саме українських авторів. Першу позицію займають «Тигролови» Івана Багряного. Вони разом із романами «Місто» та «Хіба ревуть воли, як ясла повні?», що теж потрапили в десятку найпопулярніших, входять до безплатного проєкту «Укрліт» від MEGOGO. У ньому зібрано понад 250 творів за шкільною програмою 5-11 класів, які озвучили актори, музиканти та інші зірки.

Також у рейтинг потрапили книги сучасників: «Радіо Ніч», «Район «Д», «За Перекопом є земля». А ще дві добірки казок та «Антологія української короткої прози».

Покупка (TVOD)

Що дивляться на MEGOGO: український сервіс показав статистику за III квартал

Першою в списку найпопулярніших за покупкою стає роман «За Перекопом є земля», української письменниці Анастасії Левкової. Також трійку формують «Дисципліна – це свобода» від офіцера військово-морського флоту США та «Позивний для Йова. Хроніки вторгнення» Олександра Михеда. Потужні роботи українських авторів вибрали для себе Президент і Перша Леді на Книжковому Арсеналі 2023.

У ТОП-10 також потрапили скандальні мемуари Принца Гаррі, «Поговорімо про Ізраїль?» та інші психологічні й історичні бестселери. Деякі з них ексклюзивно озвучені MEGOGO AUDIO.

Подкасти

Що дивляться на MEGOGO: український сервіс показав статистику за III квартал

2 жовтня MEGOGO AUDIO оголосив переможців професійної аудіопремії для подкастерів «Слушно-2023». Серед них опинився і подкаст «SportHub Єврофутбол», який також є і в рейтингу контенту на медіасервісі за III квартал, де посів третє місце. Випередити його змогли проєкти про актуальні події й історична аналітика: «Війна в Україні» та «Без оголошення війни».

Далі десятку формують «Суспільне Казки», які вкотре опиняються у переліку й представляють сегмент дитячого аудіо. Також два спортивні подкасти «F1Podcast» та «UA-Футбол», подкаст про фільми «MovieHub» і про серіали «Serial Podcast». У рейтингу за III квартал так само представлені історичний проєкт «Без брому з Віталієм Ляскою» та подкаст про секс і стосунки «Інтим пропонувати».

Найпопулярніші спортивні події на MEGOGO

Що дивляться на MEGOGO: український сервіс показав статистику за III квартал

Найочікуванішою подією III кварталу 2023 року, безумовно, стала ексклюзивна трансляція бою Олександр Усик – Даніель Дюбуа, де українець проводив захист титулів WBA/WBO/IBO/IBF у надважкій вазі й отримав потужну перемогу над британським панчером.

Також найбільше фанатів перед екранами зібрали матчі України у відборі на Євро-2024. MEGOGO ексклюзивно в онлайні транслює всі поєдинки турніру. Ігри з Італією та Англією хоч і не принесли нашій збірній перемоги, але подарували глядачам якісне футбольне видовище.

Весь ТОП-10 виглядає наступним чином: 

  1. Бокс. Олександр Усик – Даніель Дюбуа;
  2. Кваліфікація Євро-2024. Італія – Україна;
  3. Кваліфікація Євро-2024. Україна – Англія;
  4. Ліга Чемпіонів УЄФА. Шахтар – Порту;
  5. Суперкубок УЄФА. Манчестер Сіті – Севілья;
  6. Ліга Чемпіонів УЄФА. Баварія – Манчестер Юнайтед;
  7. Ла Ліга. Жирона – Реал Мадрид;
  8. Ліга Конференцій УЄФА. Зоря – Гент;
  9. АПЛ. Арсенал – Тоттенгем (Setanta Sports);
  10. Ліга Чемпіонів УЄФА. Мілан – Ньюкасл.