Падді Косґрейв йде з посади CEO Web Summit на тлі скандалу

Падді Косґрейв, співзасновник Web Summit, одного з головних щорічних технологічних заходів Європи, пішов у відставку з посади генерального директора. Це рішення було прийнято після низки суперечливих коментарів Косґрейва щодо Ізраїлю та Палестини. У заяві для TechCrunch Косґрейв висловив свій жаль, заявивши: «Я йду у відставку з посади генерального директора Web Summit з негайним вступом в силу. На жаль, мої особисті коментарі стали відволікаючим фактором для заходу, нашої команди, наших спонсорів, наших стартапів і людей, які його відвідували. Я ще раз щиро перепрошую за будь-яку шкоду, яку я заподіяв».

Суперечка почалася, коли Косґрейв прокоментував атаку ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня, яка призвела до значних жертв серед цивільного населення. Його заяви викликали широку критику, що призвело до того, що кілька венчурних інвесторів, засновників і технологічних діячів, включаючи Девіда Маркуса, відомого фінтех-підприємця і керівника компанії Meta, пообіцяли не брати участь у майбутніх заходах Web Summit. Попри те, що Косґрейв спробував пояснити та просити вибачення за свої коментарі, негативна реакція не припинилася.

У відповідь на суперечки великі корпорації, включаючи Alphabet, Meta, Intel, Siemens і Stripe, оголосили про свою відмову від участі в майбутньому Web Summit. Втім, організатори конференції підтвердили, що вона відбудеться у Лісабоні (Португалія) за графіком. Вони також оголосили про плани призначити нового генерального директора найближчим часом. Минулого року Web Summit відвідало понад 70 000 людей протягом трьох днів.