Представники технологічної спільноти Ізраїлю обурені коментарями засновника Web Summit Педді Косгрейва про конфлікт між Ізраїлем та Сектором Газа. Про це пише TechCrunch.

Все почалося, коли бойовики ХАМАС атакували Ізраїль та вбили близько 1400 людей. Тоді чимало людей, зокрема у соцмережах висловлювали шок, співчуття та підтримку Ізраїлю. Реакція Педді Косгрейва була іншою – він публікував дописи, в яких йшлося про «несправедливу» відповідь Ізраїлю на атаку бойовиків.

На цьому засновник Web Summit не зупинився. Він також заявив, що «шокований риторикою та діями багатьох західних лідерів» на підтримку Ізраїлю. Все це призвело до того, що представники IT-галузі почали відмовлятися від участі в Web Summit.

Приміром, гендиректор Lightspark Девід Маркус заявив, що більше ніколи не відвідуватиме, спонсоруватиме або виступатиме на майбутніх заходах Web Summit.

«Ви вирішили підтримати терористів. Тому я більше ніколи не буду відвідувати/спонсорувати/виступати на жодному з ваших заходів», – написав він на платформі X.

Така реакція була не поодинокою. Від участі в заході відмовився і співзасновник ізраїльського стартапу AI21 Labs Орі Гошен.

«…ми в AI21 не можемо бути частиною такої негідності та морального банкрутства. Ми не відвідуватимемо WebSummit, і я не виступатиму з основною доповіддю», – оголосив він у LinkedIn.

А от посол Ізраїлю в Португалії Дор Шапіро заявив, що написав меру Лісабона та повідомив йому, що Ізраїль не братиме участі в конференції «через обурливі заяви, зроблені CEO конференції Педді Косгрейвом».

Зрештою, через 9 днів після кривавої атаки терористів засновник заходу написав, що засуджує напади ХАМАС. Однак також він додав, що «воєнні злочини залишаються воєнними злочинами, навіть якщо їх вчиняють союзники, і про них слід говорити як про такі».