Пошук роботи в 2023 році виявився складним процесом для 66% представників IT-галузі. Про це свідчать результати щорічного опитування DOU у вересні-жовтні цього року.

У межах дослідження видання отримало 4485 відповідей від айтівців усіх спеціалізацій і тайтлів в Україні та за кордоном, а також 673 відповіді від тих, хто шукає свою першу роботу в галузі.

Опитування свідчить, що для 19% айтівців знайти роботу цьогоріч виявилося дуже важко. Ще 47% респондентів назвали пошук роботи досить важким. Натомість 18% учасників опитування назвали цей процес досить легким, а 1% – дуже легким. Крім цього, 15% учасників було важко визначитися з відповіддю.

Серед респондентів, які у 2023 році шукали свою першу роботу в IT, ситуація виявилася більш напруженою. Для 51% опитаних пошук роботи був дуже важким, а для 38% – досить важким. Лише 2% людей відповіли, шо цей процес був досить легким. Ще 9% не знали, що відповісти на запитання.

До слова, нещодавно віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій Михайло Федоров заявив, що в українській IT-галузі має бути 1 мільйон спеціалістів. За його словами, це пов’язано із тим, що в української індустрії є перспективи до розвитку.