Google має виплатити $1 млн штрафних збитків за гендерні упередження директорці з розробки Google Cloud Улку Роу. Таке рішення ухвалили присяжні окружного суду Нью-Йорка, пише Bloomberg.

Також компанія також має сплатити жінці-директорці $150 тис. за біль та страждання через дискримінацію.

Цей судовий процес тривав впродовж тижня. Під час нього Google стверджував, що Улку Роу мала такі ж можливості та підпорядковувалася тим же критеріям, що і її колеги-чоловіки.

Однак директорка запевняла в протилежному. За її словами, компанія найняла її на нижчу посаду та платила нижчу заробітну плату ніж чоловікам, які виконували таку саму роботу.

Улку Роу прийшла на роботу з 23-річним досвідом роботи у сфері фінансових послуг і технологій, але була прийнята на восьмий рівень. А от інші чоловіки, яких взяли на роботу одночасно з нею і які мали менший досвід, потрапили на дев’ятий рівень.

Як працівник восьмого рівня, Улку Роу заробляла близько $750 тис. на рік, тоді як деякі працівники дев’ятого рівня заробляли понад $1 млн на рік.

Також директора переконувала, що компанія відмовила їй у підвищенні, для якого вона була достатньо кваліфікована. Його нібито отримав менш кваліфікований чоловік.

У підсумку присяжні заявили, що Улку Роу не змогла довести, що Google платив їй менше, ніж принаймні двом її колегам-чоловікам. Однак зрештою вони стали на захист директорки та зобов’язали Google сплатити відшкодування.

Позов Улку Роу став першою справою про дискримінацію в оплаті праці, поданою проти Google після страйків у 2018 році. Тоді сотні працівників гіганта протестували проти того, як технологічна компанія реагувала на сексуальні правопорушення з боку деяких своїх топ-менеджерів.