Декілька днів тому на Steam та Epic Games Store вийшла Galactic Civilizations IV: Supernova, оновлена версія космічної 4X-стратегії Galactic Civilizations IV від Stardock Entertainment і це трохи засмутило гравців, які не можуть зрозуміти, чи це окрема гра, чи DLC, чи це просто оновлення попередньо версії Galactic Civilizations IV. Але Galactic Civilizations IV: Supernova не можна отримати як оновлення до Galactic Civilizations IV – це окрема гра, за яку треба заплатити ще 900 грн.

Як пояснюють самі Stardock Entertainment, Supernova – це окреме розширення для Galactic Civilizations IV, головна особливість якого – широке використання ШІ, який називається тут AlienGPT і заснований на OpenAI ChatGPT. За допомогою ШІ можна генерувати нескінченну кількість іншопланетних рас за вашим запитом, як зовнішній вигляд, так і опис, нові квести від інших рас тощо. Stardock Entertainment стверджує, що це створює нескінченну варіативність гри, кожна наступна партія не буде схожа на попередню.

І хоча крім інтеграції ШІ в Galactic Civilizations IV: Supernova ще багато оновлень, насправді здається що Stardock Entertainment вирішила припинити підтримку та поховати попередню версію гри, Galactic Civilizations IV, яка вийшла в дочасному доступі Epic Games Store ще на початку 2021 р. і була досить прохолодно зустрінута гравцями та пресою після повноцінного релізу у квітні 2022 р.

Але схоже суттєво покращити оцінки гри Stardock не вдалося. Galactic Civilizations IV: Supernova продовжує отримувати негативні відгуки. Станом на зараз гра, яка наслідувала сторінку Galactic Civilizations IV, має Steam-рейтинг 76/100 з лише 405 відгуків, що відверто замало для проєкту такого масштабу.

Galactic Civilizations IV: Supernova можна придбати за 919 грн на Epic Games Store або за 925 грн у Steam.