Adobe додала у нові версії Photoshop Elements 2024 та Premiere Elements 2024 функції, які працюють на базі штучного інтелекту та спрощують творчий процес. Про це повідомляє Engadget.

Нові можливості дозволять задіяти фірмову платформу компанії Sensei AI. Приміром, у Photoshop з’явився інструмент, який автоматично вибирає об’єкти та фони для видалення, редагування або заміни.

Adobe додала нові ШІ-функції у Photoshop та Premiere Elements 2024

За допомогою цього інструменту можна замінити, наприклад, небо. Потенційно це стане в нагоді тим, хто хоче перетворити звичайні фото на більш неординарні.

Завдяки ШІ у Photoshop Elements користувачі також зможуть легко вирівняти тон шкіри, а ще – застосувати художні ефекти та змінити зображення таким чином, що воно буде схожим на відомий витвір мистецтва. Крім цього, штучний інтелект дасть змогу підвищувати якість JPEG-зображень.

Adobe додала нові ШІ-функції у Photoshop та Premiere Elements 2024

Що стосується Premiere Elements 2024, то в цьому відео редакторі ШІ братиме участь в автоматичному створенні роликів із відео, які завантажуватиме користувач.

Як відомо, Adobe робить ставку на штучний інтелект, тож недавно анонсувала три нові генеративні моделі Firefly. Вони додадуть потужні функції в Illustrator і Adobe Express та покращать можливості Photoshop з перетворення тексту в зображення.