Щоб захистити користувачів від зловмисників, які розповсюджують шкідливе програмне забезпечення в програмах поза Google Play, компанія оновлює Play Protect і розширює функції сканування. Про це повідомили 9to5Google.

Коли користувачі спробують встановити програму, яка була завантажена не з Google Play, у них з’явиться підказка, на якій буде дві опції — сканувати програму або не встановлювати її.

Play Protect скануватиме програму на рівні коду в реальному часі й намагатиметься знайти важливі сигнали, які необхідно перевірити. Таким чином компанія шукатиме шкідливе програмне забезпечення в неофіційних додатках.

Після завершення аналізу в режимі реального часу користувачі отримають результат, який повідомить їм, чи виглядає програма безпечною для встановлення, чи сканування виявило, що програма є потенційно шкідливою. Це вдосконалення допоможе краще захистити користувачів від зловмисних поліморфних програм, які використовують різні методи, як-от ШІ, які потрібно змінити, щоб уникнути виявлення.