Корпорація Roblox, яка є розробником та видавцем однойменної онлайн гри, закликає співробітників почати працювати в головному офісі компанії в Сан-Матео (Каліфорнія, США). Про це йдеться в електронному листі гендиректора Roblox Девіда Башуцкі до працівників, пише The Verge.

Як і чимало інших компаній, розробник планує перейти до гібридного формату роботу: три дні на тиждень співробітники працюватимуть в офісі, а два – віддалено.

Працівники Roblox мають погодитися чи відмовитися від нових правил роботи до 16 січня 2024 року. В разі згоди вони мають почати працювати в офісі до 15 липня наступного року.

Ті, хто не погодиться на офісну роботу, зможуть працювати в Roblox до 15 квітня наступного року. Тим, хто вирішить звільнитися, компанія запропонує вихідну допомогу.

Однак такі умови стосуються не всіх працівників. Приміром, співробітники центрів обробки даних і колл-центрів зможу і надалі працювати віддалено.

Roblox повністю перейшов на дистанційну роботу в березні 2020 року. Але вирішила повернути працівників в офіс після численних дискусій.

Гендиректор корпорації вважає, що віртуальне робоче середовище досі поступається особистим зустрічам. Однак він визнає, що воно ще буде таким же ефективними, як і фізичне.

Нагадаємо, що пандемія COVID-19 змусила людей змінити формат роботи та впродовж тривалого часу працювати з дому. Після завершення пандемії чимало компаній закликають працівників знову вертатися в офіси. Наприклад, Zoom просить усіх співробітників у радіусі 50 миль (80 км) від офісу компанії працювати принаймні два дні на тиждень за змішаним графіком.