Google продовжують працювати над тим, аби зробити свої пристрої та продукти якомога більш доступними для всіх користувачів. В останніх оновленнях компанія додала функції доступності в карти та трохи покращили введення посилань в Chrome.

Цього року компанія представила функцію в Chrome, яка виявляє помилки в URL посиланнях та відображає запропоновані вебсайти на основі того, що, на думку Chrome, ви мали на увазі. Ця функція, яка націлена на допомогу людям з дислексією, та тим, хто вивчає мови, швидше дістатися до потрібного вмісту. В найближчих оновленнях браузера ця функція з’явиться й на смартфонах.

Найбільше оновлень отримав додаток Google Maps, в якому з’явились теги для ідентифікації підприємств, що належать інвалідам. Також з’явиться підтримка функції Lens, яка використовуватиме штучний інтелект і доповнену реальність, щоб допомогти людям використовувати камеру свого телефону, щоб орієнтуватися в незнайомому районі та відкривати нові місця навколо себе, як-от банкомати, ресторани чи зупинки громадського транспорту.

Ще одним корисним нововведенням стане пошук пішохідних маршрутів для інвалідних візків, а також закладів, в яких є всі необхідні умови, наприклад вхід без сходинок, доступні туалети, паркування або місця для сидіння. На жаль, зараз ця функція доступна в обмеженій кількості міст.

Для власників Pixel 5 та новіших моделей також випустили оновлений додаток Лупа, який можна буде використовувати, щоб розпізнавати вуличні знаки, читати дрібний текст тощо.