Google підтвердили, що Pixel 8 та 8 Pro отримають підтримку аудіо без втрат через USB-C порт. Вища якість звуку стане доступною з допомогою Android 14. Про це повідомляють 9to5Google.

Під час AMA сесії на Reddit, представник команди Android, Дейв Берк, розповів наступне:

Ми додали підтримку в ОС, тож наступним кроком є ​​підтримка від виробників пристроїв і розробників програм. Очікується, що Pixel 8 та інші OEM-виробники підтримуватимуть цей режим у своїх реалізаціях апаратного рівня абстракції у наступних оновленнях. Розробникам додатків потрібно буде перейти на новий API для аудіо без втрат, щоб скористатися перевагами.

Крім того, як зазначили 9to5Google, USB-C порт на смартфонах також підтримує і передачу відео, й хоч ця функція офіційно недоступна в операційній системі, її можна використовувати з допомогою root прав.

Користувач Mile у Твіттер поділився відео, на якому показує, як передача відео через USB-C порт працює на Pixel 8 Pro на Android 14.

Можливо в майбутніх оновленнях операційної системи Google додасть цю функцію офіційно, адже чутки про наміри компанії додати режим робочого столу в смартфони з’явились ще з релізом Android 13.