Марк Андрессен захищає ШІ та вважає, що стримування технології коштуватиме життів

Засновник венчурної компанії Andreessen Horowitz (a16z) Марк Андрессен опублікував маніфест, в якому перерахував ворогів технологічного прогресу, зокрема й штучного інтелекту. Про це пише 404 Media.

На думку засновника компанії в Кремнієвій Долині, будь-яке перешкоджання розвитку ШІ «є формою вбивства».

«Нам кажуть, що технології забирають наші робочі місця, зменшують наші зарплати, збільшують нерівність, загрожують нашому здоров’ю, руйнують навколишнє середовище, деградують наше суспільство, розбещують наших дітей, послаблюють нашу людяність, загрожують нашому майбутньому і завжди стоять на межі того, щоб зруйнувати все», – йдеться в маніфесті.

Марк Андрессен озвучив свою позицію в час, коли довкола ШІ точаться чимало питань, зокрема й побоювань щодо безпечності технології.

«Ми (a16z) віримо, що штучний інтелект – це наша алхімія, наш філософський камінь – ми буквально змушуємо пісок думати, – зауважив він. – Ми вважаємо, що будь-яке стримування ШІ коштуватиме життів. Смерті, яким можна було запобігти завдяки ШІ, якому не дали існувати, є формою вбивства».

Нагадаємо, що влітку Європейський парламент ухвалив законопроєкт, відомий як «Закон про штучний інтелект», який накладає нові обмеження на те, що вважається найбільш ризикованим застосуванням технології. Очікується, що остаточна версія закону буде ухвалена не раніше кінця цього року.