Певний час користувачі iPad з підтримкою Apple Pencil мали змогу заплутатися лише серед двох варіантів «олівців». Проте тепер компанія розширила таку можливість, додавши ще одну модель — Apple Pencil (USB-C). Це дешевша за чинні версії альтернатива.

Про це пише видання 9to5Mac.

Так, новий фірмовий стилус має схожий дизайн поточних моделей, повторюючи ергономічну форму другого покоління та заразом наслідує біле матове покриття корпусу. Від першого покоління він отримав ковпачок, однак під ним тепер приховано не Lightning-конектор, а USB-C. Саме таким чином новий Apple Pencil можна зарядити та синхронізувати зі своїм iPad.

Apple доповнила список аксесуарів для iPad дешевшим Apple Pencil з USB-C

На жаль, Apple Pencil (USB-C) не підтримує бездротове заряджання та синхронізацію. До того ж він не отримав ще пари функцій, які присутні в інших зразків, а саме вимірювання сили натиску та подвійного тапу для зміни інструментів. Так і зменшується його вартість. Проте всі інші переваги другого покоління дешевший стилус не пропустив (може кріпитися магнітами до планшета, підтримує функцію наведення тощо).

Apple доповнила список аксесуарів для iPad дешевшим Apple Pencil з USB-C

Apple Pencil (USB-C) працюватиме з усіма моделями iPad, які мають USB-C: iPad (10 покоління), iPad Air (4 та 5 покоління), iPad Pro 11 (1, 2, 3 та 4 покоління), iPad Pro 12,9 (3, 4, 5 та 6 покоління), а також iPad mini (6 покоління).

Apple доповнила список аксесуарів для iPad дешевшим Apple Pencil з USB-C

Нагадаю, перший «олівець» зараз оцінюється в $99, тоді як другий — $129. А от новий і найдешевший Apple Pencil (USB-C) вартуватиме $79. Він з’явиться у продажі на початку листопада. Точної вартості та строків появи нового Apple Pencil в українських магазинах наразі немає.