Компанія TSMC може зіткнутися з більш жорсткою конкуренцією у напівпровідниковій галузі. Про це заявив засновник тайванського виробника Морріс Чжан, пише Nikkei Asia.

Свою думку він пояснив тим, що конкуренти TSMC використовують прагнення урядів по всьому світу нарощувати потужності власного з виробництва мікросхем з міркувань національної безпеки.

«У напівпровідниковому просторі більше не існує глобалізації; більше не існує вільної торгівлі, – сказав він. – Пріоритетом є лише національна безпека. Я бачу, як триває ця глобальна конкуренція. Наші конкуренти можуть скористатися цією геополітичною тенденцією і захотіти перемогти нас».

Одним із конкурентів Морріс Чжан називає корпорацію Intel. Найбільший американський виробник мікросхем активізує зусилля, щоб потрапити до галузі контрактного виробництва чипів, де домінує TSMC.

Однак засновник TSMC попереджає, що Intel матиме хороші шанси конкурувати лише в тому разі, якщо зможе запропонувати такий же рівень сервісу, надійності, масштабу та ціни, як і тайванська компанія.

Відповідаючи на запитання Nikkei Asia про те, які регіони серед США, Європи, Японії та Південно-Східної Азії мають найбільші шанси вийти переможцями в перегонах за виробництво чипів, Морріс Чжан виділив Японію та Сінгапур.