Компанія SpaceX подала до Міжнародної спілки електрозв’язку (ITU) загадкову заявку на використання 29,988 тис. супутників. Про це повідомляє PCMag.

ITU – це світовий регулятор, який здійснює нагляд за розподілом радіочастот для супутникових провайдерів. Тож заявка SpaceX може бути спробою компанії розширити радіочастотний діапазон перед оновленням Starlink.

У документі вказано, що супутники планується використовувати на 288 орбітальних площинах на висотах від 350 до 614 км. Примітно, що спершу на сайті ITU не було згадки про SpaceX у цьому контексті. Замість цього була інформація, що заявка надійшла від Королівства Тонга. Однак згодом у спілці підтвердили, що йдеться саме про SpaceX.

«Однак ITU не може підтвердити, що ця заявка стосується додаткових супутників, можливо, вона стосується додаткових частот», – зауважив представник агентства.

Спеціалісти вважають, що ця заявка є спробою компанії модернізувати Starlink в умовах зростаючої конкуренції.

«Частково це спроба просто захопити діапазон, про який ще ніхто не думає», – заявив консультант у галузі супутникового зв’язку Тім Фаррар.

Його думку засвідчує той факт, що в заявці SpaceX згадується використання супутників для зв’язку в діапазоні частот від 123 000 МГц до 174 500 МГц, з яким Starlink ще не працює.

Нагадаємо, що SpaceX отримала контракт Космічних сил США, згідно з яким компанія надаватиме військовим супутниковий зв’язок у межах програми Starshield. Передбачається, що вона надаватиме послуги, використовуючи свою мережу супутників зв’язку Starlink.