Здається, проблема перших OLED-дисплеїв повернулася, ще й в неочікуваному для цього смартфоні. iPhone 15 Pro Max лише почав продаватися, а проблем з новою моделлю виявилося більше, ніж хотілося б. Так, були скарги на корпус та перегрів. До цього тепер додається й те, що деякі користувачі вже встигли поскаржитися на дефект дисплеїв.

Про це повідомляє видання PhoneArena.

Вигорання пікселів відбувається, коли зображення на дисплеї не змінюється тривалий час, після чого на матриці залишається «відбиток», який не зникає зі зміною картинки й в різному ступені помітний користувачу. Це старий недолік саме OLED-матриць, якому, здавалося, виробники вже давно дали раду.

Деякі користувачі нових смартфонів iPhone 15 Pro Max побачили вигорання матриці

Проте саме про таку проблему нового iPhone 15 Pro Max розповідають користувачі X, Reddit та власного ком’юніті Apple. Поки що це не масові випадки, хоча все одно неприємні. Так, наприклад, на дисплеї смартфона одного з користувачів є залишкове зображення всієї клавіатури (навіть з усіма символами). В інших випадках на дисплеї можна було побачити «залишки» окремих іконок застосунків чи годинника з екрана блокування. Тобто це саме ті випадки класичного вигорання пікселів в тих частинах, де і є статичні елементи.

Деякі користувачі нових смартфонів iPhone 15 Pro Max побачили вигорання матриці

Звісно, така проблема відповідає гарантії, тому компанія робить заміну пристрою на новий. Про це також розповідають користувачі, які стикнулися з подібним недоліком.

Деякі користувачі нових смартфонів iPhone 15 Pro Max побачили вигорання матриці

Тут також варто згадати, що яскравість дисплеїв нової моделі не змінювалася у порівнянні з попередником. Як і в iPhone 14 Pro (та 14 Pro Max), типове підсвічування в новій моделі становить до 1 000 кд/м², 1 600 при відтворенні HDR-контенту, та може сягати 2 000 кд/м² на піку (за умов відкритої місцевості). Також модель минулого року стала першим iPhone з підтримкою функції Always-On Dislpay. Тоді теж було декілька повідомлень про вигорання пікселів, проте масовою проблемою це не стало. Наразі подібні скарги (поки що) також мають поодинокий, а не масовий характер.