Незмінний CEO Activision, а після злиття з Vivendi Games й новоствореної Activision Blizzard, Боббі Котік має залишити компанію 1 січня 2024 року. Про це пише Ars Technica з посиланням на відомого ігрового журналіста Джейсона Шраєра.

«Після завершення угоди між Microsoft та Activision Боббі Котік каже, що залишиться на посаді генерального директора до кінця року. 1 січня 2024 року Котік залишить компанію, яку він очолив 33 роки тому, – це масштабна зміна для індустрії відеоігор», – пише Шраєр.

Декілька співробітників Activision Blizzard, з якими спілкувався Шрайєр, кажуть, що «дуже раді, що ця угода здійсниться», зокрема, щоб побачити зміну керівництва.

Боббі Котік та його бізнес-партнер Браян Келлі у грудні 1990 року купили 25% акцій майже збанкрутілої Activision, відомої тоді як Mediagenic. Котік повернув компанії колишню назву Activision, провів реструктуризацію та переорієнтував на відеоігри. Котік був обраний на посаду генерального директора Activision у лютому 1991 року.

Саме Котік диригував злиттям Activision з ігровим підрозділом французького розважального конгломерату Vivendi, до якого у той час входили Blizzard Entertainment та Sierra Entertainment. Це призвело до створення нової компанії Activision Blizzard у 2008 р. Акціонери Activision Blizzard затвердили Котіка як генерального директора об’єднаної компанії 9 липня 2008 р.

Котіка почали активно критикувати за стиль керівництва на початку 2020-х років. Компанію та її CEO звинувачували в створенні токсичної чоловічої внутрішньої культури, нерівністю в оплаті праці та випадках сексуальних домагань на робочих місцях. У звіті Wall Street Journal стверджується, що Котік не вжив заходів щодо сотень звинувачень у зловживаннях у компанії, а також тримав раду директорів компанії в невідомості щодо цього. Акціонери навіть подали на Activision до суду. Всі ці події призвели до звільнення низки ключових співробітників та закликів до відставки Котіка.

І ось Котік, здається, нарешті йде. 33 роки на одному посту в ігровій індустрії – це дійсно дуже великий термін і, схоже, тепер Activision Blizzard чекають великі зміни.