Google Pixel 8 Pro потрапив на випробування витривалості JerryRigEverything. Корпус дещо покращив результати попередника

Apple та Google презентують свої оновлені флагмани з невеликою розбіжністю в датах. Це означає, що нині не лише новий iPhone має терпіти «знущання» різними креш-тестами. Тож випробування витривалості почалися й з Google Pixel 8 Pro. Витримавши нещодавній дроп-тест, смартфон також пройшов стандартний алгоритм пошкоджень на каналі JerryRigEverything.

Так, незначні зміни в матеріалах корпусу очікувано не призвели до чогось нового. Металеву рамку на бокових частинах та довкола камер все ще доволі легко пошкрябати, тоді як і скло практично не змінило своїх захисних властивостей. Хіба що задня панель, яка відтепер має матове покриття, може трохи краще протистояти дрібним подряпинам.

Неприємним моментом стало захисне покриття нового датчика температури, який знаходиться під спалахом. На відміну від скла над камерами, температурний сенсор легко вкривається подряпинами. На жаль, пан Зак Нелсон не зазначив, наскільки принципово це може вплинути на роботу датчика.

Але куди приємнішими стали покращення в загальній структурі пристрою. Раніше смартфони Pixel мали слабке місце в точках розміщення антен. Так корпус міг постраждати при надлишковому тиску з задньої сторони. І тут новий Google Pixel 8 Pro значно краще тримається за свого попередника.

Втім, з урахуванням того, що компанія обіцяє цілих 7 років підтримки нових моделей, охочі зберегти пристрій в якнайліпшому стані протягом всього терміну використання, скоріше за все муситимуть звернутися до захисних аксесуарів, адже алюміній та скло не очолюють рейтинги найміцніших матеріалів.