Нова глобальна стратегія серії Total War, Total War: Pharaoh, вийшла вчора на Windows ПК. З цієї нагоди студія Creative Assembly Sofia (колишня Black Sea Studios та Crytek Black Sea) та видавець Sega презентували релізний трейлер гри.

Нагадаємо, події Total War: Pharaoh відбуваються у період Нового царства з 1550 по 1069 рр. до н. е., у Бронзову добу. У базовій грі представлено 8 лідерів трьох націй: єгиптяни Рамзес, Сеті, Таусрет та Аменмессе; ханаани Бей та Ірсу; хети Курунта і Суппілуліума. Як зазвичай, нам пропонують глибоку глобальну стратегію з динамічними тактичними битвами та автентичними бойовими юнітами.

Total War: Pharaoh – це вже не перша гра Creative Assembly Sofia у серії Total War. До цього студія працювала над доповненнями Total War: Rome II – Empire Divided та Total War: Rome II – Rise of the Republic, а також над Total War Saga: Troy.

Цікаво, що останній великий проєкт головного офісу Creative Assembly, який називають найдорожчим проєктом Sega, шутер Hyenas, було закрито через місяць після анонсу!

Повертаючись до Total War: Pharaoh, зараз гра має Steam-рейтинг 61/100 на базі лише 317 відгуків. Онлайн в день релізу склав лише 5 400 гравців! Це катастрофічно мало для гри серії Total War. Такі ігри, як Total War: Three Kingdoms, Total War: Warhammer, Total War: Warhammer III та Total War: Rome II у перші дні після релізу збирали понад 100 тис. гравців.

Вартість Total War: Pharaoh у Steam – 1 899 грн за стандартне видання, 2 307 та 2 896 грн за різні розширені видання.