Sony Interactive Entertainment оголосила про плани запустити функцію хмарного стримінгу ігор на PlayStation 5 вже в жовтні. Про це пише VGC.

Функція буде доступна для членів PlayStation Plus Premium та впроваджуватиметься поетапно. Приміром, в Японії її планують запустити 17 жовтня, в Європі – 23 жовтня, а в Північній Америці – 30 жовтня.

«Обрані ігри для PS5 будуть доступні для стримінгу, і ми плануємо мати сотні ігор для PS5 для підтримки цієї нової функції», – заявили в Sony Interactive Entertainment.

Серед ігор, які будуть підтримуватися, потраплять проєкти з бібліотек PS Plus Game Catalog та PS5-ексклюзивів. Йдеться про Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Horizon Forbidden West, Ghost of Tsushima, Mortal Kombat 11, Saints Row IV, Resident Evil 4, Dead Island 2, Genshin Impact, Fall Guys, Fortnite, Hogwarts Legacy, The Witcher 3: Wild Hunt і The Calisto Protocol.

Гравці матимуть змогу транслювати ігри із роздільною здатністю до 4K та частотою до 60 кадрів на секунду. Крім цього, вони зможуть робити скріншоти та записувати до трьох хвилин відео, які завантажуватимуться в медіагалерею на PS5, а також будуть доступі в додатку на PS App.

Нагадаємо, що недавно Sony запустила додаток Sony Pictures Core для PlayStation 4/5, у якому можна купляти фільми.