У Firefox 22 роки був баг, який відображав посилання на закріплену вкладку навіть якщо браузер був згорнутий або перекритий іншими програмами. І ось у вересні цю проблему нарешті вирішили. Про це пише Ars Technica.

Якщо в браузері у вас були закріплені вкладки й ви навели курсор на одну з них, з’являлась невелика підказка, яка показувала повну назву закріпленого сайту та посилання на нього. Якщо не забрати курсор з цієї закладки й згорнути браузер через, наприклад, Alt+Tab, підказка з посиланням все одне залишалась на екрані.

23-річний програміст виправив 22-річний баг в Firefox

22 роки тому для цієї проблеми відкрили баг-репорт на офіційному форумі Mozilla. Протягом років там збирались відгуки від різних користувачів, які інколи навіть спеціально намагались відтворити проблему, щоб переконатися, що її не виправили. Один з користувачів написав наступне:

Ця 21-річна помилка все ще існує. Відверто кажучи, це дуже дратує – зі мною трапляється принаймні раз на день. Однак, враховуючи довголіття цього багу, я б навіть дозволив йому залишатися назавжди. Воно відчувається як пам’ятка з минулого.

23-річний програміст Іфань Чжу, який, як і багато інших користувачів, теж побачив цю проблему, вирішив розповісти про неї розробникам, лише щоб побачити, що про неї знають вже понад 20 років. Про баг писали як про косметичний, який ніяк не впливає на роботу браузера. В розмові з Ars Technica хлопець розповів, що швидше за все, якби він не взявся за це, то не взявся б ніхто.

Чжу, хоч і не мав багато досвіду, вивчив питання та написав патч, який змушував підказку зникати коли Firefox перестає бути основним вікном, радше ніж коли ви забираєте з неї курсор. Пізніше Чжу зв’язався з одним з розробників Mozilla, який допоміг йому додати патч в основний код браузера.

Таким чином, через 22 роки після першого повідомлення, дратівливий, але вже легендарний баг було виправлено.