У США Управління захисту прав споживачів штату Юта (UDCP) подало до суду на TikTok, звинувачуючи додаток у тому, що він «викликає залежність» та шкодить дітям. Про це пише The Verge.

На переконання губернатора штату Юта Спенсера Кокса, TikTok «незаконно схиляє дітей до звикання і нездорового використання» за допомогою функцій, які заохочують їх до нескінченого прокручування, щоб заробити більше грошей на рекламі.

У позові стверджується, що TikTok порушує Закон штату Юта про практику продажу товарів споживачам (UCSPA), викликаючи залежність у дітей і отримуючи від цього прибуток.

Ще одне звинувачення на адресу застосунку стосується того, що він обманним шляхом приховує свої зв’язки з ByteDance, материнською компанією в Китаї.

Тепер UDCP вимагає, щоб суддя зобов’язав TikTok перестати порушувати UCSPA та сплатив судові витрати Управління захисту прав споживачів штату та штрафні санкції.

Ця справа потрапила до переліку зростаючої кількості заборон та судових позовів з боку організацій в США, спрямованих на обмеження популярності TikTok, як правило, через побоювання шпигунства.

Приміром, застосунок зіткнувся із позовами у штатах Індіана та Меріленд. А в Монтані навесні ухвалили рішення про заборону TikTok – це рішення додаток намагається скасувати в суді.