Google запроваджують ключі доступу для всіх особистих акаунтів. Відтепер, коли вам потрібно буде зайти на свій акаунт, ви зможете використати відбиток пальця, розпізнавання лиця або ж просто пін-код замість свого пароля.

Для того, аби почати використовувати ключі доступу, вам потрібно зайти в налаштування свого облікового запису Google, перейти у розділ «Безпека» та обрати «Ключі доступу».

Варто зауважити, що пристрої на Android автоматично створюватимуть ключі доступу. На iOS та ПК вам доведеться зробити це вручну через налаштування як описано вище.

Ви також зможете використовувати ключі на інших пристроях для підтвердження. Наприклад, коли вам потрібно буде залогінитись у ваш акаунт на ПК, ви зможете обрати пункт «Спробувати інший спосіб», після чого вам запропонують використати ключ доступу. Якщо це ваш ПК, ви звичайно зможете використати ключ збережений на ньому, але якщо це новий ПК, то ви зможете використати й ключ зі смартфона.

Звичайно, що самі паролі поки що нікуди не зникають і за потреби ви зможете продовжити використовувати їх як завжди. Проте також варто зазначити, що надалі компанія має наміри запровадити ключі доступу й для інших онлайн акаунтів та заохочують індустрію приєднатися до цієї практики.