Українські відеоблогери зіткнулися з видаленням на YouTube лінків на фонд допомоги армії «Повернись живим». Пояснення таких дій доволі дивне – посилання видаляють через буцімто непристойний контент. Про ситуацію пише AIN.UA.

Проблема виявилася не поодинокою, про неї пишуть чимало популярних блогерів. І кожен із них отримував від платформи однакову, скоріше, автоматичну відповідь.

«Наша команда перевірила ваш контент і дійшла висновку, що він порушує наші правила (політику щодо зображення оголеного тіла та вмісту сексуального характеру. Тому ми вилучили з YouTube такий контент…», – йдеться в поясненні платформи.

Такі повідомлення від YouTube отримали Михась Корогуш, який веде канал про попкультуру, Тайлер Андерсон (Олексій Шкробинець), в якого є канал про серіали та фільми, та інші блогери.

Серед можливих причин такої ситуації – численні скарги на відео та лінки з боку російських користувачів. Це могло призвести до автомодерації контенту. Якщо блогери зіткнулися з цією проблемою, їм радять оскаржувати рішення платформи.

Втім, 10 жовтня YouTube, ймовірно, підключив людей-модераторів до перегляду скарг українських контент-мейкерів. Вони розглядають апеляції та скасовують рішення про порушення правил платформи.