Парад креш-тестів нового смартфона від Apple продовжується. На цей раз компанія Allstate Protection Plans, яка займається страхуванням гаджетів від різних неприємностей, випустила коротке відео, в якому iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Fold5, Samsung Galaxy S23 Ultra та Google Pixel Fold «зустрілися» з асфальтом.

На відео звернуло увагу видання MacRumors.

Це, певно, одне з найдорожчих відео подібної категорії, адже вартість iPhone 15 Pro Max та Samsung Galaxy S23 Ultra починається з $1 200, а складані моделі Samsung Galaxy Fold5 та Google Pixel Fold вартують по $1 800. При цьому більша частина корпусів кожного з конкурсантів — скло.

Тож цілком очікувано, кожен з них отримав чималі пошкодження. Скляні дисплеї були розбиті й навіть втратили декілька дрібних частинок, тоді як внутрішні дисплеї складаних смартфонів, які захищає пластикове покриття, залишилися цілими (але, звісно, мали помітні пошкодження рамок). При цьому скляні дисплеї розбивалися з першої спроби, тоді як внутрішні екрани складаних варіантів витримали по два раунди падінь.

iPhone 15 Pro Max та Samsung Galaxy S23 Ultra також скинули й на задні частини. iPhone впорався з таким падінням гірше, адже мав значніші пошкодження та навіть розбиті об’єктиви камер, тоді як S23 Ultra, попри теж розбиту «спинку», виглядав цілішим, а камери отримали хіба що подряпини на рамках.

Звісно, подібні порівняння навряд будуть відповідати реальним випадковим «дроп-тестам» з рук користувачів, кожен з яких по-своєму позначиться на пристрої. Проте подібні відеоролики наочно демонструють, що попри будь-які заяви виробників стосовно міцності та витривалості оновлених корпусів, вони все ще доволі легко можуть отримати критичні пошкодження.