У 2023 році обсяг продажів українського онлайн-ритейлера Rozetka перевищить результати 2021 року у валюті. Про це заявив співзасновник компанії Владислав Чечоткін на зустрічі представників влади та бізнесу, організованій медіахолдингом NV «Діалоги про стійкість», пише «Інтерфакс-Україна».

«Якщо подивитися, що відбулося з Rozetka за час після повномасштабного вторгнення, перед вторгненням у нас було 270 магазинів, працювало близько 8 тис. осіб. Сьогодні в нас 402 магазини, працюють 5625 осіб, і обсяг бізнесу у валюті за цей рік, згідно з попередніми розрахунками, перевищить обсяг 2021 року», – сказав він.

Водночас Владислав Чечоткін нагадав, що за час повномасштабного вторгнення компанія втратила 26 магазинів. При цьому в перший місяць після повномасштабного вторгнення вона пережила кризу.

«На 23 березня наш товарообіг був 22 або 23 млн грн при тому, що в січні він сягав 4 млрд грн. За останній тиждень березня ситуація покращилася за рахунок часткового відновлення операцій. Було вже 35 млн грн. За останній тиждень березня ми зробили стільки, скільки до цього – за три тижні. Але все одно це 1% від товарообігу, який був раніше. Зрозуміло, що бізнес в’їхав у стіну на повній швидкості», – пояснив співзасновник Rozetka.

Він також згадав, як 1 березня компанія повідомила співробітникам про неможливість виплачувати зарплату. Склади Rozetka внаслідок бойових дій були заблоковані.

«У той період на 450 млн грн ми роздали товарів, частково за них нам потім повернули гроші. Сумлінні військові волонтери, коли з’явилося фінансування їхньої діяльності, повернули частину коштів за ці товари», – додав Владислав Чечоткін.

За його словами, відновлення розпочалося у квітні. Цьому, зокрема сприяло відновлення руху автотранспорту.

Нагадаємо, що недавно інтернет-магазин Rozetka встановив вартість мінімального замовлення на рівні 200 грн.