Індійська поліція звинуватила китайських виробників смартфонів Xiaomi та Vivo Mobile в тому, що вони допомагали незаконно переказувати кошти новинному порталу, який перебуває під слідством. Про це повідомляє Reuters із посиланням на поліцейський звіт.

Йдеться про новинний ресурс NewsClick. Його засновника-редактора Прабіра Пуркаястху звинуватили у змові з маловідомою групою з метою підірвати суверенітет Індії та спровокувати невдоволення серед громадян.

Відповідно до звіту, для цього з Китаю переводилися значні кошти для просування упереджених новин, які критикували індійську політику та проєкти, але захищали китайські програми.

У документі також сказано, що великі китайські телекомунікаційні компанії, такі як Xiaomi, Vivo та інші зареєстрували в Індії тисячі підставних компаній «для незаконного вливання іноземних коштів в Індію з метою сприяння цій змові».

Представник Xiaomi India заперечив звинувачення на адресу компанії.

«Xiaomi веде свої бізнес-операції з максимальною повагою і в суворій відповідності до чинного законодавства. Будь-які звинувачення у змові є абсолютно безпідставними», – сказали в компанії.

Нагадаємо, що відносини між Індією та Китаєм різко погіршилися після військового зіткнення у долині Галван в Гімалаях, під час якого загинули щонайменше 24 військових.