Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) подала до суду на Ілона Маска для того, щоб змусити його давати свідчення в межах розслідування щодо придбання ним Twitter у 2022 році. Про це повідомляє CNBC.

Розслідування намагається з’ясувати, чи порушував мільярдер федеральні закони про цінні папери, коли купував акції соцмережі.

За даними адвокатів, які представляють SEC, Ілон Маск не з’явився для свідчень 15 вересня. Відповідну повістку йому вручили ще в травні цього року. При цьому в комісії акцентують, що намагалися знайти прийнятний час і місце для зустрічі з мільярдером, пропонуючи йому різні варіанти на вибір.

«Ці добросовісні зусилля були зустрінуті категоричною відмовою Маска з’явитися для дачі свідчень», – йдеться в позові SEC.

Тут переконані, що постійна відмова мільярдера виконати адміністративну повістку SEC перешкоджає та затягує розслідування, щоб визначити, чи були порушення законодавства про цінні папери.

«Відповідно, тепер SEC просить суд зобов’язати Маска з’явитися для дачі свідчень під час розслідування», – зауважили адвокати комісії.

Слухання в цій справі заплановані на 9 листопада.

Нагадаємо, що минулої осені Ілон Маск придбав соцмережу Twitter за $44 млрд. Згодом у межах ребрендингу платформу отримала назву X.