Автомобіль Mazda MX-5 – це жива легенда автомобільного світу. Не маючи величезної потужності, супер-турбо-моторів, підвіски з купою регулювань та налаштувань, цей маленький спорт-кар Mazda MX-5 раптом демонструє захопливий «чистий» драйв – за що й цінується по всьому світу.

Компанія Mazda дуже обережно ставиться до оновлень Mazda MX-5, зазвичай обмежуючись шляхом «шліфування» та доведення до ідеалу вже існуючої конструкції. Ось і цього раз так: зміни невеликі, але цікаві.

Наприклад, відтепер денні ходові вогні інтегровані в основні фари – останні отримали горизонтальні DRL-смужки та вертикальні вказівники поворотів. Також змінився передній бампер й решітка радіатора, в якій знайшлось місце під радар адаптивного круїз-контролю. Серед інших змін – нові колісні диски та 3D-ліхтарі.

Деякі покращення відбулись і в салоні автомобіля Mazda MX-5. Наприклад, запропоновано преміальну шкіру Nappa, а на передній панелі з’явився збільшений 8,8-дюймовий дисплей мультимедійної системи. Проте автомобіль Mazda MX-5 не був би сам собою, якби все обмежилось лише такими косметичними змінами…

Звісно є оновлення техніки! Наприклад, потужність базового 1,5-літрового двигуна зросла до 134 к.с. проти 130 раніше, а для «старшого» 2-літрового 184-сильного двигуна обіцяні більш різкі відгуки на педаль акселератора. Автомобіль Mazda MX-5 пропонується з 6-ступеневим «автоматом» або 6-ступеневою «механікою», причому останні версії віднині отримують асиметричний диференціал LSD. А ще додано особливий режим роботи Track в налаштуваннях системи стабілізації.

Всі ці зміни наразі заявлені на автомобілях Mazda MX-5 для японського ринку. Проте, напевно, згодом вони будуть запроваджені на всіх автомобілях Mazda MX-5 загалом та допоможуть спорт-кару протриматись до 2025-2026 року, коли має вийти наступник.