Трафік на провідні світові новині сайти з соцмереж Facebook та X за минулий рік стрімко знизився. Про це свідчать дані Similarweb, повідомляє Axios.

Така тенденція означає, що бізнес-моделі вебсайт, які залежали від кліків із соціальних мереж, тепер зруйновані.

Трафік

Регулярний тиск і занепокоєння щодо свободи слова підштовхнули технологічних гігантів відмовитися від зусиль, спрямованих на підвищення якості інформації. Це робить громадськість більш вразливою до дезінформації напередодні виборів у США у 2024 році.

«Тим часом новинні компанії намагаються знайти бізнес-рішення, одночасно борючись за захист своєї роботи в епоху штучного інтелекту», – додають в Axios.

Тут також звернули увагу на те, що новинна індустрія знала, що цей день настане. Однак багато хто виявився все ще не готовий до такого розвитку ситуації.

Уповільнення рекламного ринку та менш надійний трафік призвели до рекордної кількості скорочень робочих місць в американських медіа цього року. Доносити до виборців достовірну інформацію стає дедалі важче, оскільки технологічні платформи орієнтуються на вірусні тренди, а не на якісні новини.

«Надмірна залежність від трафіку соціальних мереж заважала видавцям новин зосередитися на створенні сильніших споживчих продуктів», – підкреслили в Axios.

Однак тепер видавці краще підготовлені до захисту своєї інтелектуальної власності в епоху штучного інтелекту. Вони навчилися на своїх помилках, коли надто покладалися на третіх осіб у питанні виживання.