«Гарячий» кросовер Ford Puma ST – тепер з літровим мотором та «автоматом»

Ось це зараз насправді? Виявляється, що так – відтепер гама моделі Ford Puma ST буде доповнена літровою версією з «автоматом». Ну таке собі…

Суть у тому, що звичайний кросовер Ford Puma вже має безліч 1-літрових версій, максимальна з яких пропонує технологію «м’якого» гібрида та 155 «коней» потужності. Водночас оригінальна «гаряча» модифікація Ford Puma ST вирізняється 1,5-літровим 200-сильним двигуном, відповідним налаштуванням шасі, спортивними деталями у зовнішності. І ось тепер нова версія поєднує всі риси Ford Puma ST (розширені бампери, подвійний вихлоп, 19-дюймові колеса, спортивна підвіска, «гостре» кермо) з невеличким 1-літровим двигуном.

Щоправда, двигун не звичайний, а форсований: змінена програма керування двигуном та технологією MHEV дозволила на 10% підняти потужність. То ж тепер з цього 3-цилидрового «літра» знімають 170 к.с., що аналогічно 2-літровому Ford Focus ST170 початку 2000-х років. Хоча, звісно, питання надійності залишається відкритим…

Крім того, нова версія Ford Puma ST отримала 7-ступеневий «автомат» Powershift (це роботизована трансмісія з подвійним зчепленням) – у той час, як 1,5-літрова версія Ford Puma ST завжди мала «механіку». Окрім нового важеля, в салоні також можна помітити спортивне кермо та сидіння з червоним прострочуванням, цифрову 12,3-дюймові панель приладів, металеві накладки на педалях – все як має бути для «справжнього ST-автомобіля».

Новинка Ford Puma ST 1.0 Powershift поступається у прискоренні до «сотні» оригінальній версії Ford Puma ST 1.5 (різниця складає 0,6 секунди) – віднині ця вправа займає 7,4 секунди.

Аналогічно вона має поступатись і вартістю: тобто менш потужна 1-літрва версія з «автоматом» має бути дешевшою, ніж більш потужна (але ж і більш «трушна»!) 1,5-літрова версія з «механікою». То ж цікаво прослідкувати, що ж зрештою будуть обирати покупці.